20.png

Blog

2.png

Bakasana nebo Kakasana?

Je to na vás, pojďte s námi vzlétnout.

Že nevíte o co se jedná? Podívejte se na naši sestavu a pochopíte. 

Zkusíte ji?

 

 

instagram_karma_2023-10.png

Dech Brahmari

Inspirace jak překonat nastupující úzkost a panické stavy

Zabzučte si jako včelka

 

 

sestavy_flow.png

Onko jóga

Jóga je jako terapie, působí nejen na naše tělo, ale i na duši. A pokud řešíte nemoc, je o to potřebnější. Dodává naději, zklidňuje mysl a obnovuje spojení s tělem.

Proto je tak důležitá i pro onkologické pacienty. Onko jógu u nás už roky učí Lucka Soukupová a nyní máte možnost se s touto jemnou jógou seznámit i vy, prostřednictvím krátké jógové sestavy.

 

5.png

Ásany a fungující fyzické tělo

Ásany (jógové pozice) jsou v moderní józe chápány jako účinné cvičení, účinný trénink, který vede k flexibilitě (pružnosti) těla. Z pohledu tradiční jógy ale ásany mají úplně jiný význam. Zajímá vás jaký? Přečtěte si článek Dany Frágnerové a dozvíte se víc.

 

 

sestavy_flow__1_.png

Na vlně dechu

Dech nás provází celý život, ale málo kdy mu věnujeme pozornost.

Zkuste to s Ivou a její sestavou. Uvidíte, jak se budete cítit dobře a příjemně osvěžení.

Podle některých vědců jsou plíce, krom dalších funkcí i regulátory tělesné  váhy.  Zkuste si sestavu hezky prodýchat a uvidíte, co to udělá :-)

 

 

šeřík.jpg

DOVOLME SI ODPOČINOUT

Praktikujeme jógu, prošli jsme si kurzy mindfulness či keramiky a jsme bohyně. Chodíme na terapie, vědomě dýcháme a otužujeme se dle Wima Hofa. Prostě víme. Přesto pořád jedeme a nemůžeme vypnout.  Někdy může být náročné  jen tak si  obyčejně odpočinout. Zkuste si to podle tohoto návodu s jógou a aromaterapií.

4.png

Taky jste ráno spíše ospalí a moc se vám nechce vstávat?

Zvlášť při pondělku! To známe. Chce to energetické probuzení s Bárou.

Pokud to nestíháte přímo k Báře na lekci do Karmy, tak můžete zkusit i doma, zde je malá nápověda.

 

 

 

2.png

Proč pijeme kakao?

Nemyslíme pité sladkého granka, ale ceremoniálnho  kakaa, které  se v posledních letech stává fenoménem. Tento posvátný rituál, který byl dříve vlastní spíše střední Americe se dostává na výslunní po celém světě. Pokud vás rituál pití kakao zajímá, ale nevíte, co si pod tím máte představit, tak v tomto článku se to dozvíte.

5.png

Vyrůst, protáhnout se, rozkvést jako květina...

můžete přesně tam, kde teď jste. Nepotřebujete k tomu více než své tělo a svůj dech. Tato jógová sestava, kterou pro vás tentokrát připravila Petra Tylšová, vám k tomu pomůže. Stačí vědomě a s láskou ke svému ttělu, rozhýbat všechny klouby a svaly tak, aby se tělo těšilo z každého pohybu.