Ohnivý tanec Šivy

photo-dara_rakovcik-5519.jpg

Pojďme se  protančit tímto flow, které podpoří sílu našeho středu a podpoří balanc jak na fyzické, duchovní, tak i mentální úrovni. 

Rozproudíme v sobě úžasnou energii Lorda Šivy, abychom se na konci našli v plném vědomí, že veškeré bouře dokážeme ustát, negativní temné energie nás neovládnou, a pokud ano, vždy najdeme skrze naši pozornost sami k sobě cestu ke světlu.

 

photo-dara_rakovcik-5508.jpg

1. Začínáme v pozici Hory, s nádechem zvedáme paže vzhůru, spojíme dlaně nad hlavou, necháme je spadnout do zátylku a otevíráme hrudník.

photo-dara_rakovcik-5509.jpg

2. S výdechem padáme dolů do hlubokého předklonu a ihned přejdeme do dřepu s dlaněmi před srdcem, chodidla jsou na vysokých špičkách u sebe, držíme pevné kotníky a pohled na zem lehce před sebe – drišti – pozornost do jednoho místa, nás drží ve stabilitě. Zde setrváme několik dechů.

photo-dara_rakovcik-5510.jpg

3. Poté přecházíme do pozice Židle, nohy jsou spojené v celé délce, tlačíme celou plochou nohou do země a v nádechu vytahujeme paže rovnoběžně šikmo vzhůru.

photo-dara_rakovcik-5512.jpg

4.Aktivujeme střed těla, zatlačíme do levého chodidla a s výdechem spojíme dlaně směrem k srdci, zároveň přitáhneme pravé stehno k trupu, flexujeme chodidlo, s dalším nádechem přejdeme do rotace trupu do pravé strany, dlaně jsou opřené o sebe, předloktí se snažíme směřovat do kolmé roviny směrem k zemi a nebi zároveň.

photo-dara_rakovcik-5515.jpg
photo-dara_rakovcik-5521.jpg

5. S dalším nádechem rotujeme zpět do středu a do výdechu, s nádechem začínáme tančit, dýchat proplouvat několikrát opakovaně do Bojovníka III, paže můžeme protahovat vpřed, přitahovat směrem k srdci, třeba i rozpažit do široka a prolétnout se v jemnosti paží jako bychom mávali křídly, 

Poté opět přejdeme do rotace s pravým stehnem u trupu, můžeme opakovat, kolikrát budeme chtít.

photo-dara_rakovcik-5517.jpg

6. Z bojovníka III převedeme pravou nohu před sebe, pokrčíme koleno a založíme chodidlo k levému tříslu, skrze levou nohu kořeníme do země, s výdechem krčíme levé koleno, rozpažíme ruce do široka a opět můžeme letět, čarovat s pažemi dle naší intuice a kreativity.

photo-dara_rakovcik-5519.jpg

 S nádechem vystoupáme do pozice hory paže překřížíme nad hlavou, stejně tak překřížíme i nohy a pohledem a srdcem se otevřeme světlu, prozření a radosti : ) 

Krásnou praxi vám přeji! 

ÓM ÓM ÓM

Sestavu si pro vás připravila Katka Víšková @kata_visek   (text a cvičení) a nafotografovala Dara Rakovčik @fotimjogu.cz