Energie čaker

newsletter.png

Víte, co jsou to čakry? Můžu si je vyčistit? Dosáhnu přes čakry osvícení?

Pojďme si v tom udělat pořádek. Velmi zjednodušeně řečeno, čakry jsou energetická střediska na našem těle. Nejsou fyzicky uchopitelné, ale stejně jako naše pocity nebo myšlenky jsou pro naše fungování zásadní. Dle starých indických učení jsou jich tisíce, pro nás na západě je 7 hlavních, které jsou umístěny na našem těle - vedou od kostrče až ke koruně naší hlavy podél páteře. Každá čakra má svá specifika - světlé a stinné stránky, vývojové úkoly, části těla (orgány, žlázy), na které má vliv a mnohé další.

Energie čaker může být buď vyvážená, v přebytku nebo nedostatku. Každá rovina se projevuje jinak a my potřebujeme, aby jejich funkce byla co nejvíce v neutrálu - díky tomu je i náš život více harmonický.

 

newsletter__1_.png

JAK je tedy mohu HARMONIZOVAT, popř. s nimi pracovat? Nejlépe je můžeme stimulovat skrze jógovou praxi - ať už se jedná o asány, práci s mantrami, nebo dechové či meditační techniky. Ačkoliv nejsou čakry fyzicky hmatatelné, můžeme se k nim dostat právě skrze techniky, které provádíme s naším tělem a myslí. Protože každá čakra má svá témata, máme velkou škálu praxí, které můžeme použít pro harmonizaci.

Je trochu naivní si myslet, že čakry jednou kompletně vyčistíme a budeme doživotně osvícení. Díky životním zkušenostem a událostem se nám pořád dějí další zkoušky a tím pádem i další věci, které si musíme zpracovat. Otevírá se nám prostor pro další práci na sobě (nejen přes náš čakrový systém). Vplouváme tím do nekončícího procesu práce na sobě, který je prospěšný nejen pro nás, ale i pro široké okolí.

newsletter__7_.png

Přijďte proto zkusit kompletní praxi na můj kurz KUNDALINI A ČAKRY, kde nehmotné přeneseme do hmoty. 

 

Text pro vás připravila Šarlota Konšelová @sarlota_konselova a nafotila Dara Rakovčik @fotimjogu.cz