Proč si vybrat Školu Karma Jógy?

7._beh_skola_jogy.jpg

ÚSPĚŠNÉ A KRÁSNÉ ABSOLVENTKY ŠKOLY KARMA YOGY

Položily jsme jim 3 OTÁZKY:

  1. Proč jste si vybrala právě Školu KARMA YOGA?
  2. Co vám tato Škola dala příp. inspirovala? Šly byste do toho znovu?
  3. Lektorujete? Jaký styl jógy popř. kde, odkaz

Lenka Mia Lukáčová, lektorka a koordinátorka KARMA YOGA studia

 

  1. Správná odpověď by asi měla být – „protože, je nejlepší“, ale můj důvod byl o něco prozaičtější – „protože byla nejblíž, a protože jsem znala Veroniku a její styl jógy“. Před několika lety jsem již jeden lektorský kurz absolvovala, ale byla to Škola klasické hatha jógy a mě tenkrát bavily spíše dynamičtější formy jógy jako např. Vinyása Flow nebo Bikram jóga … tak jsem tentokrát vybírala pečlivěji. Jóga je neskutečně pestrá, má mnoho podob, proto je důležité vybrat si podle sebe a věnovat výběru dostatek času.
  2. Škola mi prohloubila stávající vědomosti a ukázala cestu, po které můžu jít dál. Zajímavé byly přednášky z filozofie a historie jógy, anatomie spojená s rehabilitační praxí, praktické ukázky meditace nebo pranajámy. Inspirativní bylo i setkávání s ostatními studenty, pestrost osudů a životních cest k józe, zkušenosti, plány … Znovu jsem si uvědomila, že jóga není pouhé „cvičení“, ale je to životní styl, který nás mění a formuje tím nejpřirozenějším způsobem, naší každodenní praxí.
  3. Lektoruji v Karma Yoga Studiu, www.karmayoga.cz
img_7445.jpg

Kristýna Vacková, lektorka jógy Praha

1. Hledala jsem školu, která by mi nabídla komplexnější vzdělání - praxi, teorii i základy anatomie a disciplínu. Do Karmy jsem již nějaký čas chodila praktikovat na různé hodiny a byla jsem spokojena s kvalitou lektorek. Dále mě předtím, pouze na papíře, zaujal profil Veroniky Carmanové a teprve později jsem zjistila, jak dobře jsem si vybrala.

2. Určitě šla. Škola prohloubila moji praxi snad ve všech směrech jógy – klasická Hatha, vinyása, JIN jóga. Stejně tak mi dala krásny základ k mé učitelské praxi - jak si najít svůj styl, jak poskládat lekci jógy a další dovednosti. Navíc jsem měla možnost potkat opravdu inspirativní ženy, se kterými jsem dodnes v kontaktu a můžeme se inspirovat navzájem. Absolvovala jsem s nimi například moji první cestu do Indie.

3. Ano, mám pravidelné lekce v KARMA YOGA Studiu- Power yoga a Relax jóga - Power jógu více do ashtangovo-vinyásového stylu s prvky Hatha jógy a Relax vice do JIN jógy. 

kristynajoga.png

PAVLA MÜLLEROVÁ – lektorka jógy Hradec nad Moravicí

1. Školu Karma Yogy jsem si vybrala, protože jako jediná škola, co jsem našla má výuku 200hodin. Také se mi líbí, že Karma Yoga je útulné, soukromé studio.

2. Škola mě hodně posunula na mé cestě jógy, dozvěděla jsem se spoustu nových věcí o józe, které mě inspirovaly pro můj osobní rozvoj. Školu v Karma Yoze, jsem doporučila mé dceři, která je velice spokojená. Kdybych se měla znovu rozhodnout, vybrala bych si školu v Karma Yoze zase.

3. Hned po ukončení jsem začala s lektorováním hatha jógy a jógou pro ženy, se specializací na pánevní dno. Cvičím v mém soukromém studiu v Hradci nad Moravicí. Najdete mě na fb stránkách Jóga Pavla Müllerová a www.pavlamullerova.cz

 

pavla.jpg

RADKA MACHÁČKOVÁ – lektorka jógy Praha

1.Hlavním důvodem, proč jsem si zvolila právě tuto jógovou školu, byla především moje předchozí zkušenost. Karma Yoga byla totiž první studio, ze kterého na mě čišela pozitivní energie, jen co jsem prošla vstupními dveřmi. Je to pohodové místo s báječným kolektivem a skvělým přístupem. Dalším důvodem byl také koncept, jakým bylo studium pojato. Chtěla jsem navštěvovat školu, která mi dá něco víc, než jen znalosti z anatomie a fyziologie, ale umožní mi nahlédnout opravdu do hloubky. 

2. Tuto školu bych rozhodně doporučila komukoliv, kdo miluje jógu a chce se díky ní posunout někam dál. Ať už je Vaším záměrem stát se instruktorem jógy anebo byste chtěli školu absolvovat pouze za účelem svého osobního rozvoje. Není to pouze další „instituce“, kterou prolezete a odnesete si kus papíru. Naučíte se nahlížet na věci z jiné perspektivy, dozvíte se spoustu zajímavých věcí a hlavně poznáte partu báječných lidí. Osobně mě škola jednoznačně namotivovala do dalšího vzdělávání v této oblasti.  A jestli bych do toho šla znovu? No tak o tom nepochybujte! 

3. Jako lektorka působím již přes 3 roky a v tuto chvíli se nejvíce zaměřuji na klasickou Hatha jógu, Aero jógu - neboli jógu v sítích, a také Jin jógu. Ráda ale neustále zkouším a objevuji něco nového, takže nepochybuji, že se postupem času propracuji i k jiným stylům. Mezi studia, kde v současné době působím, patří právě Karma Yoga, dále Dům Jógy, Move Studio 123 a Centrum Rekondice. 

radka.jpg

LUCIE KADLECOVÁ

1.     Studio Karma Yoga jsem delší dobu navštěvovala jako klientka a vždycky se mi líbila atmosféra, která na mě dýchla už na recepci. Lekce vždycky splnily moje očekávání, byly profesionálně vedeny a jejich škála byla široká, takže jsem  si vybrala, ať už jsem si chtěla dát do těla nebo se jemně protáhnout.  Proto ve chvíli, kdy jsem se rozhodla, že bych já sama chtěla být lektorkou, byla Škola Karma Yoga jasnou volbou. Kam jinam chodit „do školy“ než tam, kde se cítíte dobře?

2.    Škola je jen začátek, je jen odrazovým můstkem a je na vás, jak všechno, co jste se naučili, využijete dál a jak to dál budete rozvíjet.  Šla bych do toho znova určitě. Potkala jsem různé lektory s odlišnými přístupy k józe i k životu, každý mě nějakým způsobem inspiroval nebo mě alespoň přiměl k zamyšlení se. Navíc se sešla prima parta nás studentek, takže víkendy strávené ve škole byly moc fajn.

3.     Ano, lektoruji, i když to původně nebyl můj záměr. Pořád mám z lektorování velký respekt, ale už opadla velká nervozita, kterou jsem během prvních lekcí měla. Ze začátku mi byly nejbližší dynamičtější styly, ale zjistila jsem, že postupně zpomaluji… Někde vedu lekce Power jogy, jinde zase Jogu pro maminky s dětmi, která je o něco jemnější. A na jaře se chystám na kurz Jin jogy, takže zpomalení bude ještě znatelnější.

Lektorovala jsem v Karmě Baby jogu a Jogahratky Hit Fit Flora: Powerjóga,  Jóga Spirit: Jóga pro maminky, Yoga Alive: Jóga pro všechny 

img_7839.jpeg